Jachthondentraining

(Jacht)Hondenschool “PARTOU”

Na mijn opleiding als Kynologisch Instructeur ben ik in juni 2015 begonnen met mijn eigen (jacht)hondenschool PARTOU.

Langzamerhand zijn we uitgegroeid tot een volwaardige jachthondenschool waarbij we met name de beginnende “voorjagers” de handvatten geven om met hun hondje een start te maken met de jachthondensport. Al snel werden de beschikbare trainingsmomenten gevuld met hoofdzakelijk Drentsche Patrijshonden waaruit bleek dat er een behoefte bestond om laagdrempelig en in kleine groepjes met een Drent te kunnen trainen. Dit op een positieve en op een manier die past bij de Drentsche Patrijshond en zijn/haar voorjager!

Inmiddels hebben we aardig wat Drenten in “opleiding” variërend van jonge pubers t/m senioren van 8 jaar en ouder waaronder een aantal “herplaatsers” die op latere leeftijd met de “apporteertraining” zijn begonnen. Het is prachtig om te zien dat juist deze honden (en voorjagers) zoveel plezier beleven aan de jachthondensport!

We trainen op laag niveau en op gepaste wijze om de (beginnende) voorjager de stap te kunnen laten maken om in het vervolgtraject een C/B training te gaan doen. We hebben echter ook een groep die zuiver traint voor het welzijn en plezier van zowel de hond als de baas zonder daarbij hogere doelen voor ogen te hebben. Ook dit kan bij ons!

Doordat we een omheind trainingsveld hebben én een eigen stukje bos zijn de mogelijkheden legio. Ook trainen we regelmatig op “locatie” waaronder het “Zwolse Bos” en op de terreinen van Leisurelands in de nabijheid van Wapenveld.

Ons trainingsveld!

Gebiedsplattegrond_Heerderstrand_2017

Voor alle informatie over de mogelijkheden: http://www.partou.training/

Omdat een Drent naast huishond, erf hond ook een allround jachthond is, vinden wij het belangrijk dat er ook “gewerkt” wordt met een Drent. Hierdoor zal de hond stabieler worden, beter luisteren en zal de band met je hond verstevigd worden. Onze toekomstige puppy’s zijn vanzelfsprekend van harte welkom om bij ons te trainen!!!!!

Neemt niet weg dat wij het in alle gevallen op prijs stellen als de toekomstige pup eigenaren uit onze kennel actief met de hond bezig gaan. Buiten jachttraining zijn er voldoende alternatieven beschikbaar om een Drent de broodnodige activiteiten te bieden waarbij ze ook het “koppie” moeten gebruiken. Honden die hun lichamelijke én geestelijke energie kwijt kunnen zijn over het algemeen ook prettige huishonden.