Kennel van het Steegsche Bos

Eindelijk is het zover! Wij gaan op kleine schaal fokken met de Drentsche Patrijshond!

 

Omdat wij in de gelukkige omstandigheid verkeren dat wij rondom huis veel ruimte hebben zullen de pups deze ruimte ook krijgen en mogen ze de wereld ontdekken. Ze worden vanzelfsprekend in huiselijke kring geboren en opgevoed. Als ze de benodigde entingen hebben gehad gaan we met hen de “grotere wereld” ontdekken waarbij ze in de auto worden meegenomen naar andere omgevingen zoals o.a. de winkels en het bos. Ook gaan onze pups kennis maken met verschillende soorten wild, het schot en de jachtfluit. We zullen er alles aan doen om alle eigenschappen van het ras te prikkelen in het begin van het Drentenleventje.

Onze honden hebben de verplichte gezondheidsonderzoeken (HD en PRA) ondergaan zoals gesteld in het fokreglement van de vereniging(en). Daarnaast laten wij onze honden testen op von Willebrand disease en elleboogdysplasie. Wij fokken uitsluitend volgens de richtlijnen van de Vereniging “De Drentsche Patrijshond” en de daarbij behorende Fokbeleids Commissie. (FBC) Tevens proberen wij, mede door de keuze van de reu, de jachteigenschappen van de Drentsche Patrijshond te waarborgen. Onze pups worden ontwormd en ingeënt. Er zal door de Vereniging een bezoek aan het nest worden gebracht  om een controle uit te voeren waarbij gekeken wordt naar de omstandigheden en hygiene van het nest. De hondjes worden gechipt en het DNA wordt vastgesteld zodat er geen twijfel bestaat over de ouders van de pups.

Eens per jaar wordt er door de Vereniging “De Drentsche Patrijshond” een zgn. fokdag georganiseerd. Deze wordt gehouden in de maand april in Barneveld. Fokkers stellen het zeer op prijs als de pupkopers van de betreffende nesten hierbij aanwezig zijn. Op die dag worden alle hondjes uit de aanwezige nesten door erkende keurmeesters exterieur gekeurd . Het is bovendien een leuke dag om ook de “baasjes” van de broertjes en zusjes van uw eigen hond (weer) te ontmoeten. Veelal zullen ook de moeder en vader van uw hond aanwezig zijn. Kortom: de moeite waard. Ik kan u niet verplichten maar ik zou het wel zeer op prijs stellen als onze toekomstige pupkopers hierbij aanwezig zijn.

Als de pups geboren zijn zouden we het erg fijn vinden als de aspirant pupkopers, indien mogelijk, regelmatig op bezoek komen. Vanzelfsprekend zal voor een bezoek even een afspraak gemaakt moeten worden.

We zijn ook niet schuw van enige nazorg. Heeft u vragen of loopt u tegen iets aan waar u graag advies over heeft dan zijn wij vanzelfsprekend altijd bereikbaar. Natuurlijk vinden wij het ontzettend leuk om af en toe gewoon een berichtje te krijgen of een fotootje/filmpje.

HEEFT U BELANGSTELLING VOOR EEN PUP?

Neem vrijblijvend contact op en we gaan kijken naar de mogelijkheden. Vanzelfsprekend is alles afhankelijk van de grootte van het nest en de voorkeuren voor reuen en teven. Wij proberen voor elke pup individueel een passende “baas” te vinden op basis van o.a. het karakter van de pup en de wensen van de pupkoper. Wil hij/zij b.v. met de hond “werken” of wordt het een “huishond”. We doen er alles aan om tot een juiste match te komen.

WANNEER:

Voorjaar 2018 zal naar verwachting ons eerste nestje Drentsche Patrijshonden geboren worden van Senna Lynde v.d. Bezelhonk. Senna zal “stamdrager” worden van onze kennel.

Een prachtig teefje met een gouden karakter en een welwillende werker. De keuze van de reu zal naar verwachting in oktober/november 2017 worden vastgesteld. Deze keuze zal mede bepaald worden door het zgn. IC (Inteeltcoëfficiënt) waarmee we de inteelt en verwantschap kunnen bekijken en mede door deze informatie verantwoordelijk kunnen fokken. Vanzelfsprekend zal ook gekeken worden naar de gezondheidsgegevens van zowel de reu als zijn voorouders.

Inmiddels is Senna in Groningen Nederlands Kampioen geworden en heeft ze ook op 7 oktober 2017 de Internationale Titel behaald en op 9 november 2017 de Wereld titel op de World Dog Show in Leipzig.

Kampioenskruis Nederlands Kampioen
Certificaat FCI Internationaal Kampioen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 Dutch Champion SENNA LYNDE V.D. BEZELHONK

2017-10-17 Senna is Internationaal Kampioen geworden

2017-11-09 Certificate World Winner

Via het nieuwskader op deze website zult u op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten omtrent Senna.