Even kennismaken….

Wie zijn wij!

Wij zijn Simone Graver en Koert Boelee. Nadat wij eind 2003 ons “droomhuis” op het platteland konden kopen en dit huis in de jaren erna hebben verbouwd, hadden we weer tijd om een hond in ons gezinnetje op te nemen. We begonnen vervolgens aan onze zoektocht naar een geschikt en voor ons passend ras. Ik, Simone, ben opgegroeid met honden. Op zeer jonge leeftijd had ik al mijn eigen hondje. Daarna zijn er vrijwel altijd honden in mijn leven geweest.

ONS HUIS!

Na uitvoerig de ras eigenschappen te hebben bestudeerd en een bezoek te hebben gebracht aan Rob en Tiny Keij (kennel “de Gloucester”) waren wij eruit. Het moest een Drentsche Patrijshond worden. Ons eerste hondje kwam bij ons in 2009: Shanthi Inucos The Gloucester. Dat viel nog niet mee, de eerste jaren waren best lastig. Shanthi werd moeilijk zindelijk en had duidelijk een eigen “willetje”. Oké, we waren gewaarschuwd dat de eerste jaren met een “Drent” nu eenmaal “tropenjaren” waren en daar was geen woord van gelogen. Uiteindelijk is ze uitgegroeid tot een lieve, leuke en vooral gemakkelijke Drent. Ze heeft nog wel steeds haar eigen willetje.

SHANTHI

Drie jaar later kwam Inukshuk Nouska van ’t Beemdveld in ons leven. Een heel ander hondje maar o zo leuk. Tja, we waren inmiddels “behept” met het Drentenvirus. En weer bijna 3 jaar laten kwam Senna Lynde v.d.. Bezelhonk erbij. In de tussentijd heb ik het diploma Kynologisch Instructeur gehaald en ben ik G&G en Jachthondentraining gaan geven bij diverse hondenscholen totdat ik besloot om mijn eigen jachthondenschool te beginnen. Daarnaast doen zowel Koert als ik aan jachthondensport. Koert met Inuk en ik met Senna en soms nog recreatief met onze veteraan Shanthi.

INHUKSHUK

Na de komst van Senna in 2014 ben ik (op advies van de fokker) ook regelmatig te vinden geweest op shows en zeker niet onverdienstelijk. Senna is inmiddels Nederlands Kampioen. Mede hierdoor is ook het plan geboren om te gaan fokken. Met een klein aantal aspirant fokkers, onder leiding van gerenommeerde fokkers zijn we een fokkersgroep begonnen waar we met elkaar proberen dit mooie Nederlandse ras te verbeteren en in stand te houden.

SENNA

We hebben het voornemen om Senna omstreeks half maart 2018 te laten dekken en hopelijk zal dan haar eerste nest medio mei geboren worden. Senna zal dan stamdrager worden van kennel Van het Steegsche Bos”.

Waarom de naam “Van het Steegsche Bos”! Wij wonen aan “De Steeg” in Wapenveld en we zijn in het gelukkige bezit van een klein stukje eigen bos. De naam was daarom snel gevonden!