Shanthi Inucos the Gloucester

NHSB 2739481 / geboren op 28 februari 2009

Vader: Suyferhout’s Cosmo

Moeder: Inukshuk The Gloucester (Int. Kamp / NJK 06 / Zweeds Kampioen)

Shanthi kwam bij ons in het voorjaar van 2009. Wat waren we trots op onze nieuwe huisgenoot. Ze bleek een lief en zachtaardig teefje maar o zo eigenwijs. Het zindelijk maken had heel wat voeten in de aarde en luisteren kwam niet in haar woordenboek voor.

Shanthi als pup!

We gingen al snel met haar naar een KJV Puppy Jachthondentraining waarbij ze alles leuk vond behalve de training. Op dat moment waren allerhande beloningen voor “gewenst” gedrag ook totaal niet interessant. Uiteraard heeft onze “onkunde” hierin niet in positieve zin aan bijgedragen. 

Waterwerk met eend

Uiteindelijk heeft ze toch na een aantal jaren trainen twee maal een SJP (Standaard Jachthonden Proef) C-diploma gehaald.

Op een druilerige dag in 2010 hebben we de terugkomdag gehad bij Rob en Tiny Key (kennel the Gloucester). 5de van links: Koert & Shanthi

Ze is uitgegroeid tot een prachtige Drent met een gouden karakter. Helaas kreeg ze na ieder loopsheid last van schijndrachtigheid en zelfs in meer en mindere mate van baarmoederontsteking. We hebben haar helaas op medische gronden moeten laten castreren. (bij teefjes in de volksmond steriliseren)

Nu maakt ze deel uit van onze Drentenroedel en weet ze alles nog steeds in goede banen te leiden want ja, ondanks de twee anderen en haar “veteranen” leeftijd, blijft ze met haar natuurlijke overwicht de “baas”.

Jachthondentraining vind ze leuk maar niet meer dan dat! Af en toe mag ze even lekker meedoen en weet dan alle opdrachten volledig en “model” uit te voeren. Verder wordt er dagelijks met haar een lange boswandeling gemaakt waar ze enorm van geniet. Met haar 8 jaar is ze nog actief en alert. We genieten dagelijks van haar! Het is een heerlijke hond.

Stamboom Shanthi Inucos The Gloucester