Senna Lynde v.d. Bezelhonk

NHSB 2977338 / geboren op 24 augustus 2014

Vader: Jelle Senna v. Selihof

Moeder: Lynde Nynke v.d. Bezelhonk (Ned. Kamp.)

Onze laatste aanwinst kwam eind oktober 2014 bij ons wonen. Wij hadden vrij laat besloten dat we toch nog “open” stonden voor “nog een Drent” omdat het hebben van 3 honden toch veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ter oriëntatie gingen we op zoek naar een goede fokker die ook rekening hield met de jachteigenschappen van de Drent. We kwamen al snel bij Kennel v.d. Bezelhonk in Eefde terecht. Op dat moment waren de pups al geboren!

Na een goed gesprek met Christel Schulte gingen we huiswaarts om met elkaar te bespreken of we “ervoor gingen”. Al snel waren we er uit dat we graag een pup (teefje) uit dit nest wilden en hebben direct weer contact gezocht met Christel om dit te vertellen. Daarop volgden een periode van wekelijkse bezoeken aan Lynde en haar nestje. Ook vader Jelle met “baasje” Bert den Uijl waren regelmatig aanwezig.

Na enige tijd kregen we uitsluitsel dat Senna ons nieuwe hondje zou worden en wat waren we blij met dit dikke bolletje.

     

 

 

 

 

 

 

 

Senna was van het begin af aan een heel gemakkelijk hondje. Ze was direct zindelijk en ze wist razendsnel wat wel en niet mocht in en om het huis. We zijn vrijwel direct begonnen met de puppy jachttraining en ook daar stond ze haar mannetje. Ze had al snel door dat ze haar neus kon gebruiken en liep de sleepjes als geen ander. Neemt niet weg dat ze, zoals een echte Drent betaamt, ook reuze eigenwijs kon zijn.

Al snel bleek ook dat ze uitgroeide tot een prachtig hondje en de fokster stelde het op prijs als we eens een show gingen lopen. Zo gezegd, zo gedaan. In beginsel was het niet echt ons “ding” maar al snel begonnen we het best leuk te vinden. Niet in het minst omdat we vrijwel altijd eindigden in de hoogste regionen.

Kerstshow 2017 in Bleiswijk > Best of Breed (BOB)
2de plaats in Rasgroep 7 op de Hanzeshow 2016
Hanzeshow 2016 in Zwolle > Best of Breed (BOB)

 

 

 

 

 

 

 

Certificaat FCI – Internationale Titel Senna Lynde v.d. Bezelhonk

 

World Winner 2017

Omdat Senna 2de was geworden in rasgroep 7 in 2016 op de Hanzeshow in Zwolle werd ze uitgenodigd om acte de présence te geven tijdens de hond van het jaar show. Wij konden hier helaas niet bij zijn maar Susanne van Ommen heeft de honneurs prachtig waargenomen.

Hond van het jaar show 2016 (jan. 2017) in Amersfoort.

Inmiddels is Senna Nederlands Kampioen en is op 7 oktober 2017 Best of Breed geworden in Zwolle waarmee ze ook Internationale Kampioen is geworden. Als “kers op de taart” is ze op 9 november 2018 op de World Dog Show in Leipzig WORLD WINNER geworden.

JACHT:

Toch, ondanks alle mooie showresultaten gaat onze passie uit naar het voorjagen van onze Drenten en trainen hard met Senna om in de nabije toekomst een mooi B-diploma te halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Halen we het niet…….dan gaan we gewoon lekker door met trainen en hopen op een ander moment in de herkansing te gaan. Een Drent heeft nu eenmaal tijd nodig om “volwassen” te worden.

 

 

UITSLAGEN GEZONDHEIDSONDERZOEKEN van SENNA LYNDE v.d. BEZELHONK:

2017-12-06 Uitslag oogonderzoek

Von Willebrand uitslag VHL genetics

20180122170514-08925-Elleboogdysplasie-KAMP.SENNA LYNDE V.D. BEZELHONK

HD uitslag Raad van Beheer