Bezelhonkbokaal

25 augustus 2018:

De jaarlijkse jachthondenproef georganiseerd door Drentenkennel “van de Bezelhonk”. Een dag na de 4de verjaardag van Senna mochten we hieraan deelnemen. De verwachtingen waren niet erg hoog gespannen omdat Senna natuurlijk haar taak als “moeder” er nog maar net op had zitten en in die periode niet of nauwelijks had getraind. Het weer was dit jaar niet geweldig maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks de felle buien was het gedurende de proeven redelijk droog. Gelukkig maar want Senna is niet bang voor wat water maar is zeker geen fan van zgn. “klapbuien”. Senna bleek in goede doen en was gedreven om te werken. Alle oefeningen werden ruim voldoende afgewerkt m.u.v. de markeerproef. Ze liep in één rechte lijn richting het apport maar ging helaas niet diep genoeg en dus te vroeg ging “zoeken”. Een 0 was het resultaat. Toch af kunnen sluiten met een mooi C diploma waarbij later bleek dat ze 1ste geworden was. Met een mooi rapport én een beker mochten we huiswaarts. Weer zo’n momentje dat je zo verschrikkelijk trots kunt zijn op je hondje!

Ook onze Inuk heeft meegedaan en mocht met een mooie plaatsing een B diploma in ontvangst nemen. Een A zat er helaas niet in.  Wel de MAP proeven mooi gelopen en alle apporten binnengehaald. Zowel Koert als ik kijken tevreden terug op een heerlijke dag. Na de proeven hebben we nog fijn kunnen bijpraten met de vele aanwezige “Drentenkennissen” onder het genot van een hapje en drankje.

We gaan lekker door met trainen en gewoon genieten van onze Drentjes.