Terugblikje……..

07-09-2018:

De rust is weergekeerd in huize “van het Steegsche Bos”.  Inmiddels hebben alle puppy’s het nest verlaten en zijn verhuisd naar diverse windstreken van ons land én België! In het begin was het erg stil maar al snel hadden Senna, de andere honden én wij ons dagelijks leven weer opgepakt! De twee “Belgen” mochten nog wat langer bij ons blijven.

Dit BLOG heeft wat langer op zich laten wachten want ook een hele trieste gebeurtenis hebben de baasjes én wij enigszins moeten verwerken en het vooral een plekje moeten geven. Helaas is op de leeftijd van 11 weken één van de puppy”s verongelukt. Een gebeurtenis die zeker op de baasjes maar ook op ons een enorme impact heeft gehad. Indah, rust zacht na een heel kort maar gelukkig leventje!  Je was een prachtig, lief en ondeugend Drentje!

De andere puppy”s doen het geweldig. De baasjes hebben hun handen vol aan een levenslustige ondeugende Drentenpup maar ik kan zeggen dat de hondjes hun hart gestolen hebben.  En natuurlijk zijn er momenten dat je ook zo’n heerlijke pup “achter het behang” wilt plakken maar elke Drenten liefhebber zal kunnen beamen dat dit “erbij hoort”.  We hebben er vertrouwen in dat alle pupsels een mooi, zinvol en liefdevol leven krijgen.

Nu is de blik weer voorwaarts. Op dit moment is onze Senna nog aan het herstellen van haar rol als moeder en opvoeder. Haar vacht is heel dun waarbij haar “broek” en “vlag” vrijwel geheel verdwenen zijn. Dit geeft wel aan welke impact het voor een teef heeft om pups te krijgen en op te voeden. Toch is ze een geweldige, lieve, zorgzame maar strenge “moeder” geweest. Na het vertrek van de laatste pup heeft ze het pupverblijf eens bekeken en vond ze het goed! Nu is het weer tijd voor haar, lekker wandelen, stoeien en trainen. Haar lust en leven. Op de zgn. Bezelhonkbokaal mocht ze op zaterdag 25 augustus j.l. de beker in ontvangst nemen voor de 1ste plaats voor de C proef. Helaas de markeerproef op een haar na gemist waardoor ze geen B diploma heeft behaald. Maar wat was ik trots op mijn meisje!

Wij willen in de toekomst met haar nog één maal een nestje fokken waarvan we zelf graag een teefje willen houden. We hopen daarom ook wederom een mooi en gezond nest voort te kunnen brengen waarbij er natuurlijk een teefje voor onszelf geboren gaat worden waarmee we in de toekomst onze kennel voort kunnen zetten. Senna is en blijft echter de stamhouder van “het Steegsche Bos”.  Alle plannen zijn natuurlijk nog toekomstmuziek. Neemt niet weg dat we ook zeker weer beginnen met het zoeken naar een mooie, gezonde en geschikte reu. De ervaring leert dat dit zeker niet eenvoudig is en veel tijd vergt. Voor nu, genieten we weer van onze rust en onze honden waarbij Senna de tijd krijgt om geheel “de oude” te worden. Dit heeft voor ons zeer zeker de hoogste prioriteit. Fokken is heel leuk maar de gezondheid én het welzijn van onze honden staat ten aller tijde op de eerste plaats!

Met onze plannen in het achterhoofd hopen we ook in de toekomst ons weer gelukkig te prijzen met fijne, enthousiaste en lieve pupkopers. Mocht je dus belangstelling hebben, laat het ons weten en wie weet wat de toekomst gaat brengen.