Daar zijn ze dan……..

21-05-2018:

Tweede Pinksterdag 2018, een dag om nooit te vergeten. De dag ervoor begon Senna al signalen te geven dat de bevalling eraan zat te komen. Veel te vroeg dus we hadden een stille hoop dat ze in ieder geval nog een paar dagen zouden blijven zitten. Mede omdat er twee dekkingen hadden plaatsgevonden zou er voor de pups van de tweede dekking haast geen levenskans zijn. Gelukkig werd het weer rustig en de “hulptroepen” gingen weer huiswaarts. In de veronderstelling dat ook wij een rustige nacht tegemoet gingen doken wij ons bed in. Helaas was dit van korte duur. Senna werd heel onrustig en het vruchtwater kwam er al snel achteraan. Alles kwam direct in een stroomversnelling maar de pupjes die geboren werden waren erg klein. Uiteindelijk kwamen er 9 pups ter wereld waar er helaas 3 het er niet van gered hebben. Twee anderen waren extreem klein en op advies van de dierenarts hebben we sondevoeding toegediend om ze te laten aansterken. Dit ging goed en al snel gingen ze zelf drinken. Nu, een aantal dagen later, kunnen we zeggen dat ze het prima doen. Natuurlijk zitten we er 24/7 bovenop om te controleren dat ze allemaal aan hun trekken komen. Gelukkig heeft Senna voldoende voeding en zorgt ze als geen ander voor de pups. Ongelooflijk wat dit doet met de teef en dat ze de zorgplicht direct op zich neemt. Het is een “toppertje”! Inmiddels maken zowel pups als Senna het prima. De pups worden dagelijks gewogen om te controleren of ze voldoende aankomen. Hoewel de verantwoordelijkheid voor een nest enorm is, is het ook ontzettend leuk. We zorgen goed voor de 5 kleine dametjes en het enige ventje in het gezelschap maar natuurlijk ook voor “moeders” want zij neemt natuurlijk de grootste taak op zich. Wordt vervolgd……….