Liefhebbers……..

24-04-2018:

Inmiddels alle liefhebbers voor een pup benaderd voor een kennismakingsgesprek want ja….voordat wij onze pups meegeven willen we graag weten wie de mensen zijn die onze pups een gouden mandje willen geven. De enthousiaste reacties waren hartverwarmend. Een eerste kennismakingsgesprek lijkt ons een uitgelezen moment om tijdens een bakje koffie/thee eens rustig te praten over de aanschaf van een pup, de verantwoordelijkheden voor de opvoeding en het ras voor zover dit niet bekend is natuurlijk. Tegelijker tijd is het voor de liefhebbers natuurlijk belangrijk om te weten waar de hondjes vandaan komen, hoe ze de eerste periode opgevoed worden en kunnen ze vanzelfsprekend kennis maken met ons én onze honden waaronder natuurlijk Senna.

Na de mededeling dat Senna inderdaad drachtig is kwamen veel leuke reacties maar ook vragen. Eén van die vragen was: maar omdat Senna zoveel titels behaald heeft zal de prijs ook wel hoger zijn dan normaal! NEE, dit is niet het geval! Wij hanteren de gewone prijs die afgesproken is met onze overkoepelende fokkersgroep.

Het gaat ons erom dat de hondjes een goed, stabiel en fijn leven krijgen. Het welzijn van onze gefokte hondjes staat op de eerste plaats. Natuurlijk is het leuk als er hondjes zijn die mogen “werken” hetzij in de praktijk, hetzij tijdens jachthondentrainingen. Dit is echter geen voorwaarde! Wel is een voorwaarde dat de honden een rijk en uitdagend leven krijgen. Laat ook het koppie werken en ga er lekker op uit! Ga leuke dingen doen met elkaar en dat kan natuurlijk van alles zijn. Plezier staat voorop. Een blije hond is een leergierige hond! Een blije baas is een fijne baas! En…..vooral…..zie de humor in van een ondeugende Drent!

Het blijft als fokker een hele verantwoording om het juiste hondje aan de juiste baas te koppelen. Het gaat vast allemaal goedkomen, daar twijfel ik niet aan.